Update Appelplukdagen 25 & 26 sept en 2 & 3 okt 2021

Op 25 & 26 september en 2 & 3 oktober zijn de appelplukdagen weer bij Nieuw Slagmaat. Natuurlijk kun je dan de lekkerst appels en peren zelf komen plukken. Ook de nieuwe aanplant geven inmiddels vruchten, dus verspreid over twee boomgaarden (lekker veel ruimte), kun je heel veel verschillende soorten plukken. De Elstar is de bekendste, daarnaast hebben we ook Gala, Jonagold, Gravensteiner (beperkt), Wellant, Cox d’Orange, Goudreinette, Pinova, Golden Delicious. Peren zijn Conference handpeer en de Gieser Wilderman stoofpeer. De kosten voor het plukken zijn € 1,50 per kg. In de boomgaard zijn boer Huub en zijn broer Adrie om al je vragen over appels en peren en hoe die geteeld worden, te beantwoorden.

Daarnaast zijn er ook weer kiwibessen en pompoenen om zelf te plukken, lekker afwisselend!

Gelukkig mag er dit jaar weer meer. We hopen op mooi weer want op het terras pakken we weer uit met heerlijke broodjes Blaarkopburgers van vlees van eigen koeien natuurlijk, lekkere appeltaart, ijsjes en meer.

Het maïsdoolhof is open en op het klompenpad kun je lekker struinen langs het pondje, blotenvoetenbak, muntjes opgraven. Rondom de boerderij en Landwinkel vind je de dieren zoals Jetje de pony en boerenbootcamp. Wil je optimaal genieten van nog meer activiteiten? Kom dan op 2 oktober, want dan is het ook Groen doet Goed Buitendag op onze boerderij. Klik hier voor alle extra activiteiten die dan georganiseerd worden.

Opgeven is niet nodig, kom je met een grote groep (> 20 personen), dan vinden we dat wel handig om te weten. Omdat alles buiten is en we een doorstroomlocatie zijn, is er geen testen voor toegang. De huifkarren achter de trekkers rijden ook. Hopelijk tot op één van de plukdagen!

 

jongen plukt appel

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

Nieuw-Slagmaat

Winkel gesloten met Koningsdag

Koningsdag valt dit jaar op een zaterdag. Deze zaterdag 27 april is onze Landwinkel gesloten. We wensen u een fijn...
2024-04-10 12.27.15

De koeien staan weer in de wei

Het was even wachten dit jaar, maar wat heerlijk, de koeien staan weer in de wei. Na een klein rondje...
2024 kippen

Kippen in de boomgaard

Al een aantal jaar een grote wens en het is er nu eindelijk van gekomen: Kippen onder de kiwi's! De kippen...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.