Kiwiplukdagen op 9 en 10 dec 2022

Laarzen aan en gaan! Kom je eigen kiwi’s plukken in onze kiwiboomgaard! Opgeven is niet nodig.

De kiwi’s zijn rijp en worden geplukt.

  • U plukt uw eigen kiwi’s en rekent af per gewicht dat u heeft geplukt. De kosten bedragen 3,50 per 500 gram.
  • De kiwi’s staan onder regenkappen, u wordt bij regen niet nat. Dankzij de windschermen is het ook niet guur. Echter in de boomgaard is het wel wat nat  in het midden van de rij. Laarzen zijn daarom aan te raden. We verzoeken u om zoveel mogelijk onder de bomen te lopen (dit wijst zich daar vanzelf).
  • U kunt zelf een tasje meenemen, of u krijgt een tasje van ons.
  • Afrekenen vindt plaats in/ bij de Landwinkel, u kunt hier pinnen.
  • U kunt alleen groene kiwi’s plukken. De gele kiwi’s zijn reeds geplukt. Deze zijn wel te koop in de Landwinkel.
  • Onze kiwi’s zijn onbespoten.
  • Kiwi’s worden geplukt op het moment nét voor ze eetrijp zijn. Leg ze na het plukken op kamertemperatuur bij een appel of banaan, dan zijn ze in 1 a 2 weken rijp.
  • Wilt u ze langer bewaren, doe dit dan op een koele plek waar geen ander fruit wordt bewaard (ander fruit scheidt ethyleen uit, wat de afrijping bevordert).
  • Wij verkopen geen (kiwi)plantmateriaal.
  • Honden zijn niet toegestaan in de boomgaard.

Heel veel plezier en hopelijk tot snel!

2021-07-24 19.33.20

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

bomen poten bij boerderijwinkel nieuw slagmaat

Begin voorjaar: tijd om bomen te poten

Het einde van de winter/ het begin van het voorjaar is de tijd dat in de boerderij oude en zieke...
Nieuw-Slagmaat

Lekkere bietencarpaccio

Dit keer een tip en een blog van één van onze klanten. Een heerlijke bietencarpaccio. Wij kregen er spontaan trek...
entrecote2

Er is weer Blaarkop rundvlees

Wat gaat de verkoop van ons eigen vlees hard! En niet voor niets, want Blaarkopvlees is erg gemarmerd waardoor het...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.