Omgeving

Boerderij Nieuw Slagmaat ligt zo dicht bij Utrecht en Houten dat veel mensen komen wandelen of fietsen. Logisch, want de omgeving is erg mooi en nergens vind je zoveel afwisseling in landschappen.

Fort Vechten

Direct aan de boerderij grenst fort Vechten, dat het nationaal bezoekerscentrum is voor de Hollandse Waterlinie. Een hele mooie plek waar je je echt in een andere wereld waant. Het bijzondere van het fort is dat op dezelfde plek ook de Romeinen een groot verdedigingskamp hadden. Dit castellum is er nog steeds en ook ons huidige land was in gebruik voor deze soldaten.

>> Website Fort Vechten

Bos Nieuw Wulven

Ook bos Nieuw Wulven ligt tegen de boerderij aan. Het ruiterpad wordt dan ook veel door de pensionklanten gebruikt. Er zijn veel fazanten te zien en er huizen ook al reeën. Midden in het bos ligt het Speelbos, waar jonge en wat oudere kinderen lekker kunnen ravotten.

Kromme-Rijngebied

Vanaf Houten en Utrecht gezien begint bij boerderij Nieuw Slagmaat het Kromme Rijngebied, ook wel ‘het buiten van Utrecht’ genoemd. De Kromme Rijn Slingert tussen Wijk bij Duurstede en Utrecht door de weilanden, boomgaarden en sfeervolle dorpen. De forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, molens en bossen maken het gebied heel populair om te wandelen, fietsen of kanoën. Zo bent u dicht bij huis lekker onder de pannen. Graag tot ziens.

 

fotoNieuwslagmaat2

Nieuwsbrief ontvangen?Wil je weten wanneer er een plukdag is?