sun

Nieuws

Het maïsdoolhof 2020 is gesloten

Het was een mooi en lang seizoen, maar nu is het maïsdoolhof 2020 gesloten. Veel mensen zijn dit jaar door […]

Appelplukdagen 12/13 en 19/20 sept 2020!

Appelplukdagen 12/13 en 19/20 sept 2020!

Dit jaar kunt u op 12 en 13 september en ook 19 en 20 september 2020 uw eigen appels komen […]

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je gegevens in:

Volg ons op:

FaceBook Twitter

Fruitteelt

Op boerderij Nieuw Slagmaat groeien veel verschillende soorten fruit: appels, peren, pruimen, kersen, bramen en rode bessen. In de boomgaard werken wij op een hele milieubewuste manier waarvoor we zijn beloond met het prestigieuze Milieukeur certificaat.

Appels worden het meest geteeld. Vanaf het erf zijn de twee boomgaarden zichtbaar. De bomenrijen lijken bijna oneindig en lopen tot aan het bos van Nieuw Wulven.

Speciaal voor de winkel zijn er veel verschillende soorten appels. De populaire zoetzure Elstar, Jonagold, Golden Delicious en natuurlijk mag de Goudreinette als moesappel ook niet ontbreken. Daarnaast zijn er oudere of onbekendere rassen zoals de Cox d’Orange en James Grieve. Zo is er voor ieder wat wils.

Onze grote trots is de Delcorf, een heerlijk frisse zomerappel. Hij is er maar kort (van eind augustus tot november) maar wie hem eenmaal kent is het vaak met ons eens: daar kan geen ander ras tegenop.

Half 2013 zijn we ook begonnen met een nieuwe uitdaging die duidelijk te zien is. Onder een constructie die de vruchten in het seizoen beschermen tegen vogels en hagel, gaan we extra kersenbomen planten. Zo kunnen we iedereen ook bedienen met van die heerlijke, grote, smaakvolle kersenrassen.

Daarnaast doen we nog een experiment: kiwiteelt. De kiwi wordt in Nederland nog niet op professionele schaal geteeld. Het klimaat is namelijk nét wel of nét niet goed. Dan gaat het vooral over het aantal zonuren, wind en hoe streng de winter is. Maar op Nieuw Slagmaat houden we wel van een uitdaging, we gaan het proberen!

Het hele jaar door wordt er gewerkt om te komen tot een smaakvol en (h)eerlijk product. Wat daarvoor allemaal gedaan wordt? Kijk op wat doet een boer.