sun

Nieuws

Bestel uw Blaarkopvlees

U kunt weer Blaarkopvlees bestellen! De Blaarkop is een oud hollands ras dat niet zoveel vlees geeft als de modernere […]

Onze eigen groene kiwi’s zijn er weer!

Ze worden op dit moment geoogst en zijn verkrijgbaar in onze Landwinkel en andere streekwinkels in de omgeving. Onze zelf […]

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je gegevens in:

Volg ons op:

FaceBook Twitter

Fruitteelt

Op boerderij Nieuw Slagmaat groeien veel verschillende soorten fruit: appels, peren, pruimen, kersen, bramen en rode bessen. In de boomgaard werken wij op een hele milieubewuste manier waarvoor we bijvoorbeeld zijn beloond met de European Innovation Prize for Women Farmers, het Erkend Streekproduct certificaat en Kromme Rijn Teelt en Boert bewust.

Appels worden het meest geteeld. Vanaf het erf zijn de twee boomgaarden zichtbaar. De bomenrijen lijken bijna oneindig en lopen tot aan het bos van Nieuw Wulven.

Speciaal voor de winkel zijn er veel verschillende soorten appels. De populaire zoetzure Elstar, Jonagold, Pinova, Wellant, Golden Delicious en natuurlijk mag de Goudreinette als moesappel ook niet ontbreken. Daarnaast zijn er oudere of onbekendere rassen zoals de Cox d’Orange en James Grieve. Zo is er voor ieder wat wils.

Onze grote trots is de Delcorf, een heerlijk frisse zomerappel. Hij is er maar kort (van eind augustus tot november) maar wie hem eenmaal kent is het vaak met ons eens: daar kan geen ander ras tegenop.

De kersen staan onder een constructie die de vruchten in het seizoen beschermen tegen vogels en hagel. Zo kunnen we iedereen ook bedienen met van die heerlijke, grote, smaakvolle kersenrassen. Houd de nieuwsberichten of facebook in de gaten, in het seizoen kun je ze zelf komen plukken!

Daarnaast doen we nog een experiment: kiwiteelt. De kiwi wordt in Nederland nog niet op professionele schaal geteeld. Het klimaat is namelijk nét wel of nét niet goed. Dan gaat het vooral over het aantal zonuren, wind en hoe streng de winter is. Maar op Nieuw Slagmaat houden we wel van een uitdaging, en tot nu toe lijkt het goed te gaan!

Het hele jaar door wordt er gewerkt om te komen tot een smaakvol en (h)eerlijk product. Wat daarvoor allemaal gedaan wordt? Kijk op wat doet een boer.