Op de boerderij

Boerderij Nieuw Slagmaat ligt op de grens van Utrecht, Houten en Bunnik. 

Jaarrond wordt er gewerkt om smaakvol fruit te telen. Er wordt ook groente verbouwd in de moestuin. Tarwe en maïs staan op het land als voer voor de beesten in de winter. Weelderige bloemenranden om de akkers zijn onze natuurlijke plaagbestrijders. Op kleine schaal wordt allerlei vee gehouden. Er zijn koeien, paarden, schapen, geiten, kippen, katten en een hond die allemaal hun eigen functie hebben. Daarom noemen wij boerderij Nieuw Slagmaat ook wel een traditioneel gemengd bedrijf in een modern jasje.

Alles wat we doen, wordt gedaan met zorg, plezier en veel aandacht voor onze omgeving.

Nieuwsbrief ontvangen?Fruit uit eigen boomgaard,
want dan smaakt het echt ‘t allerlekkerst

Op boerderij Nieuw Slagmaat groeien veel verschillende soorten fruit: kiwi's, appels, peren, pruimen, kersen, bramen en rode bessen. In de boomgaard werken wij op een hele milieubewuste manier waarvoor we bijvoorbeeld zijn beloond met de European Innovation Prize for Women Farmers, het Erkend Streekproduct certificaat en Kromme Rijn Teelt en Boert bewust. Lees meer...

Beestachtig leuk!
Kom kijken bij de koeien en vele andere dieren

Op boerderij Nieuw Slagmaat vind je allerlei dieren: blaarkopkoeien, paarden en zelfs ringslangen... Loop gerust eens over het ‘koeienpad’ om een kijkje te nemen bij de dieren.

Nieuws

Nieuwe ontwikkelingen op Nieuw Slagmaat

Met het nieuwe jaar ook tijd om te bereichten over nieuwe ontwikkelingen op boerderij Nieuw…

Blaarkopvlees bestellen

Een verantwoord stukje vlees voor of tijdens de kerst? Bestel dan een Blaarkop vleespakket. Er…

fotonieuwslagmaat1a