Op de boerderij

Boerderij Nieuw Slagmaat ligt op de grens van Utrecht, Houten en Bunnik. Er gebeurt van alles op de boerderij.

Het jaar rond wordt er gewerkt om smaakvol fruit te telen. Er wordt ook groente verbouwd in de moestuin. Tarwe en maïs staan op het land als voer voor de beesten in de winter. Weelderige bloemenranden om de akkers zijn onze natuurlijke plaagbestrijders. Op kleine schaal wordt allerlei vee gehouden. Er zijn koeien, paarden, schapen, geiten, kippen, katten en een hond die allemaal hun eigen functie hebben. Daarom noemen wij boerderij Nieuw Slagmaat ook wel een traditioneel gemengd bedrijf in een modern jasje.

Alles wat we doen, wordt gedaan met zorg, plezier en veel aandacht voor onze omgeving. Dat is wat wij ‘boer zijn’ noemen en daarin lopen we voorop in Nederland.

Nieuwsbrief ontvangen?Fruit uit eigen boomgaard,
want dan smaakt het echt ‘t allerlekkerst

Op boerderij Nieuw Slagmaat groeien veel verschillende soorten fruit: kiwi's, appels, peren, pruimen, kersen, bramen en rode bessen. In de boomgaard werken wij op een hele milieubewuste manier waarvoor we bijvoorbeeld zijn beloond met de European Innovation Prize for Women Farmers, het Erkend Streekproduct certificaat en Kromme Rijn Teelt en Boert bewust. Lees meer...

Beestachtig leuk!
Kom kijken bij de koeien en vele andere dieren

Op boerderij Nieuw Slagmaat vind je allerlei dieren: blaarkopkoeien, paarden en zelfs ringslangen... Loop gerust eens over het ‘koeienpad’ om een kijkje te nemen bij de dieren.

Nieuws

Het tweede weekend Appelplukdagen: 23 & 24 sept 2023

Let op: i.v.m. nattigheid kunnen auto’s op zaterdag alleen parkeren in het weiland tegenover de…

Laatste weekend maïsdoolhof 2023

Het is zover, het einde van het maïsdoolhof 2023 is in zicht. Het tweede weekend…

fotonieuwslagmaat1a