Volgende kersenplukdag is in 2024!

Op 24 juni 2023 was de eerste en ook meteen laatste Kersenplukdag van 2023. Het was gezellig druk, ook vanwege de mooie extra activiteiten van de Buitendag. En al die mensen plukten de beperkt aanwezige kersen. Daarom is het volgende dat geplukt kan worden (evt. nog pruimen in de zomer, houd ons in de gaten!), de Appelplukdagen op 16&17 en 23&24 september.

We hebben enorm genoten met zijn allen. Via Staatsbosbeheer en de Ringslangwerkgroep kon je uilenballen pluizen en naar de natuurdetective. Dan over de boerenbootcamp en waterdiertjes kijken. Via de blotenvoetenbak naar het muntjes graven en dan op excursie met een levensgroote wilde bij of wildplukken. En dat allemaal omdat het naast Kersenplukdag ook Buitendag was van Groen doet Goed Houten. Ondanks dat het ’s middags wel heel warm werd, hebben we de hele dag het hoofd koel kunnen houden en velen hadden hun bingokaart vol.

En natuurlijk ook lekkere kersen plukken. Er waren veel minder kersen dan normaal en het was lekker druk. Daarmee zijn de rijen al in één grote Kersenplukdag leeg geplukt. Het is bijna niet voor te stellen na zoveel warmte en droogte, maar afgelopen voorjaar was koud en nat. Ook toen de kersenbomen in bloei stonden. Als het koud is, vliegen veel bestuivende insecten zoals bijen niet of veel minder. Daardoor zijn er in het hele land maar weinig kersen. Voor in de Landwinkel hebben we geplukt, dus kersen zijn te koop, alleen niet meer via zelfpluk.

 

b9595a3a-34b0-4d93-aa1d-71c9db92c91c

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

2023-12-20 14.08.49-1

Nieuwe ontwikkelingen op Nieuw Slagmaat

Met het nieuwe jaar ook tijd om te bereichten over nieuwe ontwikkelingen op boerderij Nieuw Slagmaat. De oplettende bezoeker heeft...
2021

Blaarkopvlees bestellen

Een verantwoord stukje vlees voor of tijdens de kerst? Bestel dan een Blaarkop vleespakket. Er kan weer besteld worden. Een...
Nieuw-Slagmaat

De kiwioogst 2023 is begonnen

In de supermarkten vind je ze nauwelijks, wij hebben ze volop: kiwi's! En we zijn begonnen met oogsten! Kom ze...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.