Update Appelplukdagen 25 & 26 sept en 2 & 3 okt 2021

Op 25 & 26 september en 2 & 3 oktober zijn de appelplukdagen weer bij Nieuw Slagmaat. Natuurlijk kun je dan de lekkerst appels en peren zelf komen plukken. Ook de nieuwe aanplant geven inmiddels vruchten, dus verspreid over twee boomgaarden (lekker veel ruimte), kun je heel veel verschillende soorten plukken. De Elstar is de bekendste, daarnaast hebben we ook Gala, Jonagold, Gravensteiner (beperkt), Wellant, Cox d’Orange, Goudreinette, Pinova, Golden Delicious. Peren zijn Conference handpeer en de Gieser Wilderman stoofpeer. De kosten voor het plukken zijn € 1,50 per kg. In de boomgaard zijn boer Huub en zijn broer Adrie om al je vragen over appels en peren en hoe die geteeld worden, te beantwoorden.

Daarnaast zijn er ook weer kiwibessen en pompoenen om zelf te plukken, lekker afwisselend!

Gelukkig mag er dit jaar weer meer. We hopen op mooi weer want op het terras pakken we weer uit met heerlijke broodjes Blaarkopburgers van vlees van eigen koeien natuurlijk, lekkere appeltaart, ijsjes en meer.

Het maïsdoolhof is open en op het klompenpad kun je lekker struinen langs het pondje, blotenvoetenbak, muntjes opgraven. Rondom de boerderij en Landwinkel vind je de dieren zoals Jetje de pony en boerenbootcamp. Wil je optimaal genieten van nog meer activiteiten? Kom dan op 2 oktober, want dan is het ook Groen doet Goed Buitendag op onze boerderij. Klik hier voor alle extra activiteiten die dan georganiseerd worden.

Opgeven is niet nodig, kom je met een grote groep (> 20 personen), dan vinden we dat wel handig om te weten. Omdat alles buiten is en we een doorstroomlocatie zijn, is er geen testen voor toegang. De huifkarren achter de trekkers rijden ook. Hopelijk tot op één van de plukdagen!

 

jongen plukt appel

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

Header-Huubvandermaat-boomgaard

Kersenplukdag op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2024

Komende vrijdag en zaterdag is het Kersenplukdag! We hebben ze voorgeproefd en ze zijn heerlijk, mooi groot en sappig. Kom...
Kratje met logo

Opening & proeverij Rechtstreex-afhaalpunt bij Nieuw Slagmaat op 5 en 12 juli 2024

We gaan een Rechtstreex-afhaalpunt starten in de Landwinkel! Bij Rechtstreex bestel je boodschappen van boeren en makers uit de regio....
jongen plukt appel

Kinderappelplukdag voor scholen en bso’s op 10, 11 en 12 september 2024

Omdat er zoveel naar werd gevraagd, hebben we dit jaar een aantal dagen appels plukken voor schoolklassen en bso's. Dus...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.