Djûke uitgeroepen tot Meest Innovatieve Boerin van Europa!!

We hebben gewonnen! Djûke heeft vandaag in Brussel de Innovation Price for Women Farmers in ontvangst genomen. Wat een ontzettende eer!

 

Vanuit heel Europa waren boerinnen aangedragen. De prijs werd uitgereikt tijdens het internationale congres van Copa Cogeca. De jury koos voor Djûke omdat ze onder de indruk waren van de duurzaamheid die de basis vormt op ons bedrijf. Ze waren erg te spreken over al onze inspanningen om voorop te lopen in de milieubewuste fruitteelt. Vooral wat betreft natuurlijke plaagbestrijding in de boomgaard. Maar ook met de test met onze bloemenranden rondom de boomgaard, om biodiversiteit te stimuleren. Natuurlijk hielp onze test om als eerste boerderij kiwi’s te gaan telen in Nederland ook mee.

 

Ook vond de jury dat er wat betreft kennisoverdracht veel wordt gedaan om anderen, burgers en boeren, te betrekken bij wat we doen. Daarnaast werd nog genoemd dat de jury het knap vindt wat Djûke op haar jonge leeftijd al heeft bereikt met de boerderij en haar handelsbedrijf in duurzaam geteeld fruit. Ze vinden de plek die wij als Nieuw Slagmaat hebben in de maatschappij een voorbeeld voor anderen.

 

Wat een mooie woorden, en wat zijn we blij!

 

 

Verse appels

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

2022-10-29 10.44.48

Bestel nu uw kerstpakket!

Wil je je medewerkers trakteren op een pakket vol lekkers? Onze kerstpakketten zijn duurzaam, natuurlijk gevuld met het lekkers dat...
2022-10-22 14.14.09

De eerste gele kiwi’s zijn geoogst!

Het is zover... het is kiwitijd! Op de groene kiwi's moeten we nog heel even wachten, maar de gele hebben...
foto van marije rotmans facebook 20 okt 2015

Het Maïsdoolhof 2022 is gesloten

Het weekend met de Appelplukdagen was het laatste weekend dat er in het maisdoolhof gespeurd kon worden. Inmiddels is de...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.