Red de Blaarkop, bestel een vleespakket! Of echt grote stukken vlees voor op de bbq!

Onze Blaarkopkoeien houden we om meerdere redenen: we zijn vooral gewoon groot fan van dit zeldzame ras en daarom ook erkend fokcentrum.  Juist doordat we af en toe een koe slachten, is er de mogelijkheid om ook een nieuw kalfje te fokken en daarmee dit oude Oerhollandse ras in stand te houden.

Blaarkoppen zijn slimme, rustige, robuste en zeer gezonde dieren. Dat past goed bij ons systeem waarbij we geen voer van buitenaf aankopen en dat de koeien het grootste deel van het jaar dag en nacht buiten lopen. De mest is zeer belangrijk voor op het land. En hoewel er relatief niet veel vlees ‘aan de koe zit’, is dit kwalitatief erg goed vanwege de marmering.

Een vleespakket is ca. 5 kg en de inhoud is naar verhouding van de koe, dus zowel luxere delen als kogelbiefstuk, ribeye als ook gehakt en burgers. De kosten zijn 18,50 per kg en bestellen kan door een mailtje te sturen naar info@nieuwslagmaat.nl. Heeft u speciale wensen zoals bijvoorbeels borststuk, tong, staartstuk, laat het ons weten, dan reserveren we dat.

Tip: Denk alvast aan de bbq, vorig jaar waren grote (meerpersoons) stukken voor op de bbq erg in trek. Ook deze zijn nu te bestellen. Vindt u een pakket te groot en zoekt u juist wat kleiners voor bij het diner? In de Landwinkel hebben we ook geportioneerde kleine stukjes. Dit hoeft u niet te bestellen.

 

Koe Beatrix

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

Snor groep © Paulus van Dorsten lo res

Circus Snor komt naar Nieuw Slagmaat: vrij 23 en za 24 augustus 2024

Wat kijken we er al een tijd naar uit, circus Snor komt weer naar boerderij Nieuw Slagmaat! Sluit de zomervakantie...
close up djuke eet appel

Zomerappelplukdagen op 2/3 en 9/10 augustus 2024

Wat wij de allerlekkerste appel vinden? De Delcorf! Tijdens de zomerappelplukdagen kun je je eigen Delcorf appels plukken. Een soort...
restaurant-pop-up

Pop up: Kom dineren of genieten van een high tea op onze deel!

Kom bij ons eten of genieten van high tea bij ons op de deel. Raoul van restaurant C'est Ca pakt...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.