Open Perceelsdag Land van Ons bij Kasteel Heemstede op 6 juli 2024

Sinds dit jaar zijn wij de trotse pachters van een uniek stukje grond vlakbij kasteel Heemstede. Het perceel heeft een unieke geschiedenis door de aanwezigheid van het kasteel en de overgebleven restanten van de kasteeltuin. Land van Ons heeft dit perceel aangekocht en wij mogen het van hen pachten. Samen werken we eraan om de maisakkers en graslanden om te toveren tot een plek vol biodiversiteit. Kom het bekijken tijdens de open dag op zaterdag 6 juli 2024.

Vrijwilligers staan op 6 juli tussen 11.00 en 16.00 uur klaar om alles te vertellen over de ontwikkelingen op de voormalige Kasteeltuinen van Heemstede. En onze Henk gaat vertellen over de gewassen die geteeld worden en gaan worden op het perceel. Er is een stand aanwezig, waar alle informatie over Land Van Ons is te verkrijgen. Op het perceel is geen toilet aanwezig. Hiervoor en voor een lekkere kop koffie is er horecagelegenheid bij de Utrechtse Golfclub, die makkelijk bereikbaar is via het bruggetje.

Het perceel ligt tussen kasteel Heemstede en de A27 en is goed bereikbaar met de fiets vanaf Bunnik, Utrecht en Houten. De ingang voor het perceel is aan de Langeweg. Er is geen parkeerruimte en geen gelegenheid om te keren, kom dus, zoals Houtenaren betaamt, met de fiets. Voor de bezoekers van verder weg, op station Houten kun je OV-fietsen huren, het is een kwartier fietsen naar de ingang. Heeft u vragen? Stuur een email naar houten@landvanons.nl.

Heemstede1004

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

rode bessen

Op = op: pluk je eigen rode bessen

Helaas is het zelf kersen plukken alweer voorbij voor 2024. Alleen dit weekend (5 en 6 juli 2024) en zoals...
Kratje met logo

Opening & proeverij Rechtstreex-afhaalpunt bij Nieuw Slagmaat op 5 en 12 juli 2024

We gaan een Rechtstreex-afhaalpunt starten in de Landwinkel! Bij Rechtstreex bestel je boodschappen van boeren en makers uit de regio....
IMG-5767

Kersen in de Landwinkel, niet meer om te plukken

Wat een massale opkomst vandaag! En er zijn volop kersen verkrijgbaar in de Landwinkel. Helaas hangt er niet meer aan...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.