Nieuw Slagmaat goes international

In de laatste week van juni heeft Djûke 19 boeren uit andere landen rondgeleid door Nederland. Deze boeren hebben allemaal een Nuffield scholarship ontvangen. Dit is een internationale beurs voor agrarisch ondernemers die voorop lopen in ondernemerschap, duurzaamheid en/of ketenverkorting. Djuke won deze beurs zelf in 2011 en is nu voorzitter van Nuffield Nederland, waarvoor ze in maart al in Australie was.

 

Nu waren er Australiërs, Engelsen, Canadezen en andere boeren in Nederland. In het Kromme Rijngebied ging de groep op bezoek bij Nieuw Slagmaat, twee melkveebedrijven en koel- en opslagbedrijf van Wijk. Er was een bezoek aan Biobrass een biologisch akkerbouw bedrijf in de polder, een testboerderij van Wageningen Universiteit en verschillende tuinbouwbedrijven in het Westland. Ze discusieerden mee over de toekomst van aardappelboeren in de Veenkoloniën en natuurlijk mocht ook een bezoek aan Amsterdam en het kijken van de voetbal wedstrijd niet ontbreken. De boeren zijn op een 6-weekse wereldrondreis en zijn nu weer door naar Amerika en Ierland.

 

 

 

 

 

 

 

Nuffield kiwi

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

rode bessen

Op = op: pluk je eigen rode bessen

Helaas is het zelf kersen plukken alweer voorbij voor 2024. Alleen dit weekend (5 en 6 juli 2024) en zoals...
Kratje met logo

Opening & proeverij Rechtstreex-afhaalpunt bij Nieuw Slagmaat op 5 en 12 juli 2024

We gaan een Rechtstreex-afhaalpunt starten in de Landwinkel! Bij Rechtstreex bestel je boodschappen van boeren en makers uit de regio....
IMG-5767

Kersen in de Landwinkel, niet meer om te plukken

Wat een massale opkomst vandaag! En er zijn volop kersen verkrijgbaar in de Landwinkel. Helaas hangt er niet meer aan...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.