Nieuw Slagmaat goes international

In de laatste week van juni heeft Djûke 19 boeren uit andere landen rondgeleid door Nederland. Deze boeren hebben allemaal een Nuffield scholarship ontvangen. Dit is een internationale beurs voor agrarisch ondernemers die voorop lopen in ondernemerschap, duurzaamheid en/of ketenverkorting. Djuke won deze beurs zelf in 2011 en is nu voorzitter van Nuffield Nederland, waarvoor ze in maart al in Australie was.

 

Nu waren er Australiërs, Engelsen, Canadezen en andere boeren in Nederland. In het Kromme Rijngebied ging de groep op bezoek bij Nieuw Slagmaat, twee melkveebedrijven en koel- en opslagbedrijf van Wijk. Er was een bezoek aan Biobrass een biologisch akkerbouw bedrijf in de polder, een testboerderij van Wageningen Universiteit en verschillende tuinbouwbedrijven in het Westland. Ze discusieerden mee over de toekomst van aardappelboeren in de Veenkoloniën en natuurlijk mocht ook een bezoek aan Amsterdam en het kijken van de voetbal wedstrijd niet ontbreken. De boeren zijn op een 6-weekse wereldrondreis en zijn nu weer door naar Amerika en Ierland.

 

 

 

 

 

 

 

Nuffield kiwi

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

DSC08132

Het tweede weekend Appelplukdagen: 23 & 24 sept 2023

Let op: i.v.m. nattigheid kunnen auto's op zaterdag alleen parkeren in het weiland tegenover de boerderij (en niet bij de...
Maisdoolhof

Laatste weekend maïsdoolhof 2023

Het is zover, het einde van het maïsdoolhof 2023 is in zicht. Het tweede weekend appelplukdag wordt ook het laatste...
appelplukdag-meisje-header

Appelplukdagen op 16 & 17 en 23 & 24 september

Allerlei soorten appels, peren, pompoenen en natuurlijk ook kiwibessen. Dat kun je allemaal zelf plukken tijdens de appelplukdagen. Daarnaast is er...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.