Nieuw Slagmaat goes international

In de laatste week van juni heeft Djûke 19 boeren uit andere landen rondgeleid door Nederland. Deze boeren hebben allemaal een Nuffield scholarship ontvangen. Dit is een internationale beurs voor agrarisch ondernemers die voorop lopen in ondernemerschap, duurzaamheid en/of ketenverkorting. Djuke won deze beurs zelf in 2011 en is nu voorzitter van Nuffield Nederland, waarvoor ze in maart al in Australie was.

 

Nu waren er Australiërs, Engelsen, Canadezen en andere boeren in Nederland. In het Kromme Rijngebied ging de groep op bezoek bij Nieuw Slagmaat, twee melkveebedrijven en koel- en opslagbedrijf van Wijk. Er was een bezoek aan Biobrass een biologisch akkerbouw bedrijf in de polder, een testboerderij van Wageningen Universiteit en verschillende tuinbouwbedrijven in het Westland. Ze discusieerden mee over de toekomst van aardappelboeren in de Veenkoloniën en natuurlijk mocht ook een bezoek aan Amsterdam en het kijken van de voetbal wedstrijd niet ontbreken. De boeren zijn op een 6-weekse wereldrondreis en zijn nu weer door naar Amerika en Ierland.

 

 

 

 

 

 

 

Nuffield kiwi

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

2022-10-29 10.44.48

Bestel nu uw kerstpakket!

Wil je je medewerkers trakteren op een pakket vol lekkers? Onze kerstpakketten zijn duurzaam, natuurlijk gevuld met het lekkers dat...
2022-10-22 14.14.09

De eerste gele kiwi’s zijn geoogst!

Het is zover... het is kiwitijd! Op de groene kiwi's moeten we nog heel even wachten, maar de gele hebben...
foto van marije rotmans facebook 20 okt 2015

Het Maïsdoolhof 2022 is gesloten

Het weekend met de Appelplukdagen was het laatste weekend dat er in het maisdoolhof gespeurd kon worden. Inmiddels is de...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.