Djûke op radio en tv: nominatie aanmoedigingsprijs

Klik hier voor het filmpje en interview. LTO-noord, de land- en tuinbouworganisatie, heeft Djûke benoemd als zeer innovatieve boerin.

 

Daarom was Djûke genomindeerd voor de aanmoedigingsprijs en heeft RTV Utrecht opnemens gemaakt. Rede hiervoor is dat wij op de boerderij op veel verschillende manieren bezig zijn om duurzaam te produceren. Dus niet alleen ons fruit, maar ook de tarwe, de koeien, eigenlijk alles. En vooral omdat Djûke het idee over duurzaamheid verder heeft doorgezet door het telerscollectief Krommerijnstreekfruit (niet te verwarren met Krommerijnfruit, dat is iets anders). Met deze enthousiaste groep telers uit de Kromme Rijnstreek zijn we volop bezig om met elkaar te kijken hoe we ons product nog beter kunnen maken, in milieubewuste teelt, maatschappelijke verantwoordelijkheid en natuurlijk ook in kwaliteit. Het fruit wordt via speciale kanalen afgezet als een zeer milieubewust geteeld streekproduct, waar we natuurlijk heel trot op zijn!!

 

Helaas heeft Djûke de prijs niet gewonnen, al was de jury wel heel enthousiast over haar presentatie en haar standpunten dat we als boeren goed moeten samenwerken, communiceren en blijven doorgaan met verduurzamen.

 

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

DSC08132

Het tweede weekend Appelplukdagen: 23 & 24 sept 2023

Let op: i.v.m. nattigheid kunnen auto's op zaterdag alleen parkeren in het weiland tegenover de boerderij (en niet bij de...
Maisdoolhof

Laatste weekend maïsdoolhof 2023

Het is zover, het einde van het maïsdoolhof 2023 is in zicht. Het tweede weekend appelplukdag wordt ook het laatste...
appelplukdag-meisje-header

Appelplukdagen op 16 & 17 en 23 & 24 september

Allerlei soorten appels, peren, pompoenen en natuurlijk ook kiwibessen. Dat kun je allemaal zelf plukken tijdens de appelplukdagen. Daarnaast is er...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.