Djûke op radio en tv: nominatie aanmoedigingsprijs

Klik hier voor het filmpje en interview. LTO-noord, de land- en tuinbouworganisatie, heeft Djûke benoemd als zeer innovatieve boerin.

 

Daarom was Djûke genomindeerd voor de aanmoedigingsprijs en heeft RTV Utrecht opnemens gemaakt. Rede hiervoor is dat wij op de boerderij op veel verschillende manieren bezig zijn om duurzaam te produceren. Dus niet alleen ons fruit, maar ook de tarwe, de koeien, eigenlijk alles. En vooral omdat Djûke het idee over duurzaamheid verder heeft doorgezet door het telerscollectief Krommerijnstreekfruit (niet te verwarren met Krommerijnfruit, dat is iets anders). Met deze enthousiaste groep telers uit de Kromme Rijnstreek zijn we volop bezig om met elkaar te kijken hoe we ons product nog beter kunnen maken, in milieubewuste teelt, maatschappelijke verantwoordelijkheid en natuurlijk ook in kwaliteit. Het fruit wordt via speciale kanalen afgezet als een zeer milieubewust geteeld streekproduct, waar we natuurlijk heel trot op zijn!!

 

Helaas heeft Djûke de prijs niet gewonnen, al was de jury wel heel enthousiast over haar presentatie en haar standpunten dat we als boeren goed moeten samenwerken, communiceren en blijven doorgaan met verduurzamen.

 

Meer nieuws van Boerderij Nieuw Slagmaat

kersen plukken (3)

Kersenplukdag 2024

We kunnen allemaal niet wachten, want wat is je eigen kersen plukken toch leuk! We gaan er op dit moment...
Koe Beatrix

Red de Blaarkop, bestel een vleespakket! Of echt grote stukken vlees voor op de bbq!

Onze Blaarkopkoeien houden we om meerdere redenen: we zijn vooral gewoon groot fan van dit zeldzame ras en daarom ook...
2024-05-15 11.12.44

De kiwi’s bloeien

Met het warme weer van de afgelopen dagen, is het hard gegaan. En daarom kunnen we nu genieten van de...

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u bijvoorbeeld weten wanneer er weer blaarkopvlees beschikbaar is? Of wanneer er een zelfplukdag is? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.