Blaarkopvlees

U kunt weer bestellen, dan maken we weer een heerlijk pakket voor u klaar! Stuur daarvoor een mailtje naar info@nieuwslagmaat.nl.
De Blaarkop – ook wel de ‘Polderpanda’ – is een zwarte of rode koe met witte kop en karakteristieke ‘blaren’ rond de ogen. De ‘blare coe’ wordt al beschreven in 13e eeuwse teksten.

Van oudsher staat de Blaarkop bekend als de koe met de beste melk om kaas en boter van te maken. En slagers en chefkoks roemen het fraai gemarmerde Blaarkopvlees. Het zijn niet alleen bijzonder lekkere producten, ze zijn ook nog eens zeer exclusief. Eeuwenlang stonden Blaarkoppen massaal in Groningen, de polders rond Leiden en in de Kromme Rijnstreek. Nu zijn er nog slechts enkele duizenden in Nederland. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit oeroude Hollandse ras blijft bestaan. Door die prachtige ambachtelijke producten te kopen en er van te genieten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte wanneer we weer vlees pakketten op voorraad hebben. Het hele jaar door hebben we Blaarkopvlees in de vriezer en regelmatig in stuksverpakkingen in de koelkast. Als er geslacht gaat worden, kunnen er ook Blaarkopvleespakketten worden besteld. Deze pakketten van ca. 5 kg hebben een inhoud die zich verhoud naar de koe, dus zowel beef burgers alsook de luxere delen zoals entrecote en biefstuk. In de nieuwsbrief geven we aan wanneer dit weer het geval is.

 

fotonieuwslagmaat-landwinkel

Nieuwsbrief ontvangen?Vers uit onze Landwinkel smaakt 't het allerlekkerst!