Kiwi-tips

Is de schil van de kiwi eetbaar?

Ja!! Vindt u een kiwi altijd zo lastig eten met dat uitlepelen enzo? Dat is niet nodig, de schil is gewoon eetbaar. Sterker nog van de haartjes merk je eigenlijk bijna niets! Wilt u daar toch vanaf, dan kunnen de haartjes er eventueel een beetje worden afgeborsteld voor u de kiwi opeet. Eet smakelijk!

Hoe bewaar je het beste een kiwi?

Kiwi’s kunnen bewaard worden in de koelkast en kunnen ook worden ingevroren. Wil je dat de kiwi niet te snel rijp wordt? Bewaar hem dan apart van het andere fruit.

Wil je de kiwi bewaren om mee te koken?
Dan is het het makkelijkst om hem te schillen en dan als complete vrucht in te vriezen.

Wil je de kiwi bewaren voor in een salade?
Voor in salades is het makkelijker om de kiwi in dikke plakken te snijden, met schil en al, doe ze dan wel in een luchtdicht bakje voordat je ze invriest. Als je dat wenst, kun je er voor het fruit wordt ingevroren suiker over doen.

Wat kun je allemaal doen met kiwi?

Gedroogd fruit

Kiwi’s kunnen ook gedroogd worden, in een oven of in een speciale fruitdroger. Daarbij verliest het fruit wel zijn groene kleur een beetje. De smaak is er niet minder om.

Jam, sap en wijn

Van kiwi’s is goede jam te maken. Op de kiwiboerderij is geëxperimenteerd met pure kiwijam en ook in combinatie met andere vruchten smaakt de jam heerlijk. Ook voor sap is de kiwi erg geschikt. De meest bekende is de combinatie van kiwi en sinaasappelsap. Maar er is meer, er bestaat zelfs kiwiwijn.

Meer weten? Kom gerust eens langs. U bent welkom tijdens de openingstijden van Landwinkel Nieuw Slagmaat

Kiwi-tips

kiwi-buitenkant

Onze boomgaard

Kiwiboerderij_20140703_12519_2web
EU-Landbouwfonds